Ai, ai, Capt’n

Vi er midtveis på vårt cruise med ”skipet” Providence. En helt nybygd yacht på 47 m. Kapteinen vår navigerer henne elegant mellom øyene i den kroatiske skjærgården.

Kapteinen og hans besetning
De aller fleste i Kragerø-gruppen er vante sjøfolk. Så hver gang vi legger til kai står vi alle nysgjerrige og følger med på at kapteinen og hans besetning manøvrerer

yachten (og oss) trygt i havn. Få eller ingen kritiske kommentarer – dette kan de! Tross sin unge alder (27 år) har han vært kaptein i mange år, og vært med sin far på båt fra 6-årsalderen. Vi føler oss med andre ord trygge om bord, og legger derfor all energien på å kose oss i solen og nyte god mat & drikke.

Det er ett eller annet som gjør at det føles veldig behagelig å være ombord. Om det er crewet, stemningen gruppen imellom, det flotte miljøet eller maten er jeg usikker på. Antakelig er det en kombinasjon av alt dette.
Dette livet kan man fort bli vant til. Men bare så lenge jeg slipper å bli sjøsyk…., jeg er jo i utgangspunktet ikke spesielt sjøsterk. Men krysser fingrene for at det går bra helt frem til lørdag  🙂

Spennende historie
En av de mest spennende og litt annerledes havnene vi besøker på denne turen er Dubrovnik. Jeg besøkte denne byen tidligere i sommer også, men denne gangen har jeg fått et helt annet inntrykk av byen og hvorfor den er som den er – alt på grunn av en guidet tur med en helt fenomenal lokalguide. Han delte ikke bare sin kunnskap om byens historie, men også om den utrolig grusomme Kroatia-krigen på 90-tallet. Veldig interessant å høre på noen som har opplevd dette personlig, og som prøver å forstå hva som egentlig skjedde. Dette er og forblir en svart flekk i Kroatias historie. Vi følte oss nok alle heldige over å kunne få oppleve denne dagen, at vi kunne høre om alt dette uten å måtte oppleve det selv. Man blir ydmyk av sånt.

Veien videre
Nå går turen videre til neste havn – vi har fremdeles til gode å se steder som Korkula, Hvar og Split, gleder oss!!

Hilsen fra Expa-Eric

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *