Et aktivt firma på tur

Skreddersydd tur for FindOut Sverige

Vi i Expa var så heldige at vi fikk lov til å arrangere årets firmatur for FindOut Technologies Sverige! De ønsket en litt aktiv og variert tur, og valget falt fort på kombinasjonen fottur i vakre Cinque Terre, samt sykkeltur i Toscana.

Cinque Terre

Etter en lang dags reise via et konferanserom i Amsterdam ankom gruppen på 25 personer et varmt og solrikt Firenze onsdag 26. august. Det ble buss videre til Monterosso i Cinque Terre hvor vi fikk servert en lang og god middag på en lokal fiskerestaurant.

Det ble en relativt tidlig kveld, vi skulle jo tidlig opp for å gå Cinque Terre (de 5 byene). Eller – det ble egentlig bare Quattro Terre (4 byer) ettersom vi ikke gikk den siste etappen til Riomaggiore. Men det gjorde ingen verdens ting! Solen stekte, og vi nøt både utsikt og hver ankomst til de små, herlige byene for mat, is & drikke. Litt bading ble det også rom for underveis. Det blir liksom aldri feil å kaste seg ut i et krystallklart og varmt Middelhav….

Cinque Terre-1000pxl-shutterstock

Det skal ikke stå på utstyret… eller…?

Alle i gruppen tok utfordringen med å vandre denne relativt krevende turen. Enkelte stilte sågar i flipflops…. Andre i jeans og Converse-sko…. Ikke så veldig praktisk i 34 varmegrader… Men man lærte kanskje noe av dèt også…?

Allerede første kveld introduserte FindOut’s Erik en hittil ukjent pris for oss i Expa, nemlig ‘dagens dumt’. Prisen har sitt utspring i begrepet ‘dagens dont’. Historien vil ha det til at det var noe värmlendinger som skulle ta en dram etter dagens dont. Problemet var at de ikke helt visste hva ‘dagens dont’ var. Dermed ble det «dagens dumt» i stedet. I FindOut belønnes den som har gjort noe ekstraordinært dumt i løpet av dagen med en dram. Det er utrolig hva enkelte kan gjøre for å «vinne» denne prisen… 😀 Herlig med folk som byr på seg selv!

Cinque Terre-vinranker-1000pxl-shutterstock

På tide å sykle litt.

Etter en god natts søvn var det tid for å forflytte oss til Toscana og Fattoria di Pietrabuona. Et litt anderledes bosted hvor all overnatting skjer i ulike hus som er spredt rundt på eiendommen, helt opptil 1,5 km fra hovedhuset. Dette gir spennende utfordringer for logistikken og transporten, noe personellet på stedet løser uten problemer, med pågangsmot og smil.

Vår samarbeidspartner Paolo fra Tuscany Bike stod og ventet med sykler da vi ankom Pietrabuona, og etter en rask individuell justering og tilpasning av syklene var vi klare for en liten tur til en lokal vingård. Fattoria di Fubbiano tok i mot oss med en deilig lunsj og omvisning av vinproduksjonen deres. En liten mulighet til å prøve gårdens viner ble det også, herlig smak på den lokale varen! Noen av oss fikk til og med prøve oss som fotomodeller under besøket – det ble nemlig avholdt et fotokurs der på samme tid som vårt besøk, artig!

Tilbake på Pietrabuona ble vi servert middag som ikke sto noe tilbake for omgivelsene, det meste av egenproduserte råvarer – tilberedt med kjærlighet. Å sitte og nyte et godt måltid i slike storslagne omgivelser inspirerer til litt mer refleksjon og langsomme tanker enn vårt vanlige hektiske liv. Det ble mange gode samtaler rundt bordene utover kvelden.

Lucca fra sykkelsetet

Lørdag var det ny sykkeltur på programmet. Dagens mål var byen Lucca, via de toskanske åsene. Herlig utsikt og smale veier gjennom de små tettstedene gjorde turen inn mot Lucca til en opplevelse. Denne gamle byen med sine trange gater, intakte bymur, brostein, og sin eldgamle historie må oppleves. Og det finnes ikke bedre måte å oppleve den på enn fra sykkelsetet.
Vi rakk sågar en tur innom Collodi, Pinocchios fødeby, underveis.
Lunsjen nøt vi på en pizzeria i sentrum av gamlebyen, og litt mulighet til egentid for å se oss litt rundt ble godt tatt i mot.

torget-sykkel2--715pxl-smal-shutterstock

Ettermiddagsturen tilbake til Pietrabuona ga oss muligheten til å sykle jevnt og litt fortere. Her fikk mange testet formen litt. Opplevelsen av å sykle fort langs italienske landeveier på racersykkel, samlet i gruppe, er uovertruffen. Dette ga defintivt mersmak for de fleste, det var flere av deltakerne som snakket om å kjøpe landeveissykkel når de kom hjem.
Et godt tegn synes vi; det betyr at folk har hatt det bra!

Søndag var hjemreisedag – og tid for en oppsummering av langhelgen.
Jeg må si at jeg er imponert over hver enkelt deltaker – alle var med på å bidra til noen flotte dager på sin måte. Det har vært gøy å være tur med FindOut, de er en herlig og raus gjeng.
Jeg håper vi sees igjen om ikke lenge!

Takk for turen!
Expa-Harald

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF   

2 thoughts on “Et aktivt firma på tur

 1. Peter

  Tack för en underbar upplevelse! Vi testade våra gränser men upplevde inga gränser vad gäller italiensk gästfrihet. I positiv och uppmuntrande anda under ledning av Harald, i en miljö som är så vacker att vi misstänkte kulisser i horisonten så har vi fått fantastiska minnen där de goda skratten fortfarande klingar i bakgrunden.
  Tack Expa!

  Svar
  1. Catrine Olsen Innleggsforfatter

   Så utrolig hyggelig tilbakemelding, Peter, det gir inspirasjon til videre arbeid for oss i Team Expa. Hilse gjengen din masse fra oss – håper vi får mulighet til å dra på tur igjen i nær fremtid!

   Hilsen fra Expa v/Cat

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *