På lag – med værgudene

Vår årlige Giro d’Italia-sykkeltur

Ca. 600 km og 11.000 høydemeter… på sykkel. Hvorfor gleder man seg til det?
Når det i tilegg også er ustabilt vær, regn og ruskete, og kanskje til og med snø.
For to år siden måtte de stenge veiene pga snø… Året før våknet vi til 15 cm nysnø og en kansellert etappe…

Med dette friskt i minne var spenningsnivået høyt da vi i årets Giro-gjeng nærmet oss de majestetiske alpene med sina karakteristiske fjell – Dolomittene!

Alle deltakerne var forberedt på alle typer sykkelvær. I bagasjen lå ullklær, regnbukser, lue og varme hansker, samt dunjakke. Vi var godt forberedt på det meste – ikke minst mentalt.

Drømmedager

Men hva var det som møtte oss i år???
Joda, ca. 25 grader, blå himmel og vindstille. Alltid godt med værgudene på sin side, og det hadde vi så til de grader denne gang! Gjennom hele uken syklet vi i kortkort, og bare nøt de helt fantastisk vakre omgivelsene som kun finnes i alpene og Dolomittene. Spektakulær utsikt, krevende stigninger, silende svette, sultne kropper og innimellom litt trøtte smil.
Rett og slett lykkelige mennesker som får brukt seg ordentlig og som definitivt får testet sine grenser for hva man orker og kan klare.

På kveldene var det ingen overdrivelse å si at middagene smakte himmelsk. Det ble servert alt som inngår i en italiensk middag, med antipasti, pasta, kjøtt og fisk, friske grønnsaker og store dessertbuffeèr. Ja, – også vin da 🙂

Opp og ned og opp og ned

Etter å selv ha kjent på stigningene til blant annet Passo Stelvio på 2.758 m, Passo Nigra, Passo Gardena, Passo Sella osv. osv. så blir det absolutt ikke mindre imponerende å se hva proffsyklistene presterer. Ikke bare går det enormt fort oppover, det går også sinnsykt fort nedover…. Er det mulig? En må jo bare bli imponert over hva rytterne presterer.

100-årsfest

I årets Giro d`Italia var det 100- års jubileum. En stor fest med spenning helt til siste etappe; tempoetappen inn til Milano.

Det viste seg at Tom Domulain var den sterkeste i år. Vel fortjent løftet han den klassiske spiralformede, ærverdige premien over den rosa genseren. Vi unner ham den av hele vårt hjerte, og tar oss i å lure på hva han er bygget av. For en mann!

Vi er alle vinnere!

Når det er sagt så sitter vi nok alle igjen med følelsen av å være vinnere av Giro d`Italia 2017. Vi klarte det, vi gjennomførte, vi koste oss, og vi tenker nok alle sammen på alt annet vi kan klare – vi klarte jo dette! Time will show!

Film fra turen ser du her:

Hilsen fra Eric

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *