Sirkus, folkefest og tøffe etapper

Giro d’italia

26. mai, rundt middagstider, ankom gjengen på 30 nordmenn noen av Europas flotteste områder – det var dags for å både teste og se etapper i det berømte rittet Giro d’italia!!

Hotellet første natten lå i byen Laces ved foten av Passo Stelvio / Val Martello, vi snakker Dolomittene! En forventningsfull gjeng var veldig spent på sykkeletappen første dag; klattring opp til Passo Stelvio på 2700 moh for å deretter trille ned i dalen igjen før vi skulle starte ny klattring opp til målgangen på Val Martello på ca 2000 moh. Dette er en kongeetappe i Giro d I`talia – og slett ikke for “hvermansen”! Dessverre satte regnet en stopper for oss på vei opp Passo Stelvio – regjeringen bestemte da at ingen publikumere fikk lov til å sykle helt opp på toppen av fjellet. Antakelig en meget klok beslutning. Vi snudde da med godt mot og satte i stedet kursen mot Val Martello. Vi fikk alle kjenne på hvilken enorm prestasjon rytterne i Giro d’italia må i gjennom…. Rett og slett brutalt….

Etter en vel fortjent lunsj samlet vi oss for å se giro-rytterne passere i stor fart – helt utrolig! Over alt var det folkefest med høy stemning og masse smil – og vi var i høyeste grad en del av sirkuset.

Prestering lang over evne

De neste dagene hadde vi stort sett knallvær med strålende sol. Dolomittene må være noe av de vakreste områdene i Europa. For en natur, for noen fjell og for en utsikt!!! Vi storkoste oss hele veien mot Lago Misurina og overnattingen på Grand Hotel Lago Misurina. Noen av deltakerne prøvde seg til og med på fjorårets siste klattreetappe, Tre Cime di Lavaredo, noe som er en stor prestasjon. En nådeløs klattring på ca 8 km, med ca 15% stigning…. Det fine været var med oss hele uken, også på Giron´s siste etappe, Monte Zoncolan, storkoste vi oss i solsteken mens vi ventet på at sirkus Giro d’italia skulle innta byen. De aller fleste i gruppen mannet seg opp og syklet helt opp til målgangen, en klatreetappe som regnes som Europas kanskje tøffeste… 10,1 km med opp mot 22% stigning – “umennesklig” og brutalt… MEN hvilken opplevelse, hvilken utsikt og hvilken folkefest da vi nådde toppen!!! Tror kanskje dette var turens høydepunkt for de aller fleste – vi hadde jo alle prestert langt over evne. For undertegnede er dette et minne for livet, kanskje også for flere enn meg!
Middagen, vinen og samværet var også et stort høydepunkt da vi senere på kvelden satt samlet rundt bordet.

Siste dagsetappen på turen var “sjarmøretappen nr. 1”. I helt flatt landskap trillet vi sørover mot Adriaterhavet i strålende sol. Avslutningen med bad på stranden i Lignano var en deilig opplevelse. Å få avslutte turen på denne måten, ved å hive seg i havet var nok en innertier for oss alle sammen.

Film fra turen ser du her – gode minner!!!

Minne for livet

Store opplevelser sammen med fantastiskt flotte deltakere gjorde denne turen til et minne for livet for meg. Må bare enda en gang konstantere at vi i Expa er heldige som får lov til å arrangera turer som dette.

Bella la vita! Og takk for turen!!
Hilsen fra Expa-Eric

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *