Påskesysler

Kan aldri få for mange filmer og bøker

Påske er for mange av oss en ferie med god tid til hverandre, bøker, mat og film.
I ukens Expa-tips vil vi derfor anbefale deg en herlig italiensk film og et par bøker om italienske mat- og vintradisjoner.

En herlig, varm film

Først ute er den herlige filmen Cinema Paradiso. Oscarvinneren fra Italia som handler om den lille sicilianske gutten som blir kinomaskinist. Full av varme, humor og kjærlighet tar denne filmen tak i deg… og slipper deg aldri.

cinema paradiso
Cinema Paradiso gikk sin seiersgang verden over i 1989, og fikk i tillegg til Oscar for beste utenlandske film også tildelt juryens spesialpris i Cannes, og “Gledessprederen” under filmfestivalen i Haugesund samme år.

Litt om handlingen: “Den fremgangsrike regissøren Salvatore Di Vita får høre at hans barndomsvenn Alfredo er død, og minnene strømmer på. Salvatore ser for seg kinoen Paradiso hvor maskinisten Alfredo hersket i ensom majestet. Da Alfredo ble blind i en brann, overtar 12 år gamle Salvatore oppgavene hans, og et dypt vennskap oppstår mellom dem. Men Paradiso blir nedlagt og Salvatore forlater hjembyen med et løfte om aldri å komme tilbake. Tross løftet vender han tilbake for å delta i Alfredos begravelse….”.

Herlig film som en kan se om og om igjen – anbefales!

Gode, lune bøker

Så over til et par bøker vi har fått anbefalt av en av våre kunder (takk Bjørn Tore!).
Først ut er boken Svarte haner og ville griser av Klaus Hagerup og hans kone Bibbi Børresen. Følgende står i baksideteksten:

Klaus Hagerup og Bibi Børresen, med Fredrik Skavlan som illustratør og Tom Karlsen som fotograf, tar oss her med på en humoristisk og opplevelsesrik rundtur i Chianti. På sitt snublende vis reiser Klaus med sitt følge gjennom Chianti Classico-distriktet, og leseren dras med i svingene fra den ene viderverdigheten til den andre, samtidig som duftene og smakene formelig stiger opp fra boksidene. For mellom smil og latter får man også et levende innblikk i Chianti-områdets fantastiske mat- og vinkultur. Faktatekster gir leseren kunnskap om de forskjellige vinene og vingårdene, her er beskrivelser av det mangfoldige italienske kjøkken og mange deilige oppskrifter.”
NB! Denne boken selges nå til spesialpris hos Aschehoug!

Vi må jo ta med oppfølgeren også

Oppfølgeren til denne boken heter Lykke i Piemonte, og er følgelig skrevet av samme forfattere (Hagerup / Børresen). Denne gang har de tatt turen til Piemonte nordvest i Italia, ett område som blant annet er berømt for sin skjønnhet, sitt kjøkken og ikke minst sine fantastiske viner. Boken byr på Klaus Hagerups personlige og humoristiske reiseskildringer og Bibbi Børresens matoppskrifter og nyttige faktatekster om stedene, restaurantene, vingårdene og vinene. Dette er en praktbok for alle mat- og vininteresserte og Italia-elskere, du skal ikke se bort i fra at du vil lære deg ett og annet nytt i løpet av boken.

God påske til hver og en ønskes fra Team Expa!

paaske-sykkel--715pxl-shutterstock

 

 

www.pdf24.org    Send artikkel som PDF   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *